GLUTENSİZ-RAFİNE ŞEKERSİZ KAHVELİ KEK


Malzemeler:
°15 Adet Hurma
°2 Yumurta
°3 YK. Yoğurt
°1 SB. Sıcak Su
°4 YK. Mısır Unu
°4 YK. Nohut Unu
°1 TK. Granül Kahve
°5 YK. Ayçiçek Yağı
°1 Kabartma Tozu
°Vanilya (Vanilin de olabilir) 

Yapılışı:
   Hurmaları çekirdeklerinden ayıralım. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve çatalla ezecek kıvama gelene kadar bekleyelim. ( Daha şekerli bir tat istiyorsanız bir kaç adet daha Hurma ekleyebilirsiniz.) Daha sonra hurmaları sudan çıkartıp eziceğimiz bir kaseye alalım ve ezelim. Hurmanın suyuna da 1tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip çözelim. Ayrı bir karıştırma kabında yumurtaları çırpalım. Üzerine ayçiçek yağını da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ardından ezdiğimiz hurmaları, kahveli sıcak suyu da yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra unlarımızı, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştıralım. ( Nohut kokusunu sevmeyenler daha farklı unlar kullanabilir mesela badem ve fındık unu da çok yakışıyor.) Kek karışımını yağladığımız kek kalıbımıza alıp önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35dakika kontrollü pişirelim.


Bon appétit 🧡

Yorumlar