KABAK ÇİÇEĞİ MÜCVERİ

     Kabağı kimi zaman yemek, kimi zaman kızartma, salata, mücver, meze olarak her şekilde değerlendirmeyi çok seviyoruz. Ama onun bu güzel çiçeklerini de es geçmemek lazım. Toplandığı gün değerlendirilmesi gerekiyor ki sonraki güne bırakırsanız sönüyorlar. Dolması da gerçekten çok güzel olan bu güzel çiçeklerin biz mücverini de yapıyoruz ve bol baharatla gerçekten enfes oluyorlar. Kabak çiçeğini dolma, mücver gibi yapanlar çok olduğu kadar bilmeyenler de var, lütfen bilenler bilmeyenlere anlatabilirler miiii??




Malzemeler:

•Kabak Çiçeği
•1 Yumurta
•3-4 Y.K Un
•Su
•Karabiber-Pulbiber
•Kızartmak İçin Bolca Zeytinyağı

      Yumurta, baharatlar, un ve suyu güzelce birbirlerine karışmaları için şöyle bir karıştırıyoruz. Temizlediğimiz kabak çiçeklerini tek tek unlu karışıma batırıyoruz her yeri kaplandıktan sonra kızmış yağa bırakıyoruz tek tek hepsini kızartıp peçete koyduğumuz tabağa diziyoruz..






Yorumlar