GLUTENSİZ RAMAZAN PİDESİ


Malzemeler:
  • 1,5 SB. Ilık Su
  • 3 YK. Zeytinyağı
  • 2 ÇK. Tuz
  • 1 ÇK. Şeker
  • 1 Kabartma Tozu (Maya da kullanılabilir.)
  • 4 SB. Glutensiz Un
Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 TK. Zeytinyağı
  • Çörek Otu
Hazırlanışı:

  Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Glutensiz un (önce 3,5 su bardağı unu karıştırma kabına koyun daha sonra yarım unu eklersek daha iyi olur.), kabartma tozu, şeker, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduktan sonra yarım unumuzu da ekleyip yoğurmaya devam edebiliriz. Ramazan pidemizi pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp hamurumuzu ortasına koyup elimizle yuvarlak şekil veriyoruz. Bu işlemi yaparken elimize zeytinyağı alırsak daha kolay şekil verebiliriz. Tepside üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tekrar elimize çok az yağ alarak istediğimiz şekli verebiliriz. Yumurta sarısı ile zeytinyağını bir kapta karıştırıp pidemizin üzerine sürüyoruz ardından çörek otumuzu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda yaklaşık kontrollü 30-40 dakika pişmeye bırakıyoruz. Yumurta sarısı kızarmaya başladığı zaman pidemiz pişmiş demekktir..



Yorumlar