SİRKELİ SARMAŞIK YEMEĞİ

Sarmaşığı herkes bilir aslında Acı Ot olarak da bilinir. Nisan ayı bu güzel, faydalı bitkinin tam zamanıdır. Genelde kavrulur ve üzerine yumurta kırılır. Ama sirkeli sarmaşık yemeği sadece Giritlilere özgü bir yemektir. Bu reçetede anneannemin severek yaptığı ve bize öğrettiği tariflerinden bir tanesi. Sarmaşık otu özelikle kanser hastalığı için mucizevi bir bitkidir.


Malzemeler: 
•2 Demet Sarmaşık
•1 Kuru Soğan (Taze de olabilir.)
•Zeytinyağı
•2-3 YK. Ev Sirkesi

Sarmaşıklar önce uzunken yıkanır temiz bir havluda kurutulur. Daha sonra uç kısımlardan başlayıp küçük küçük kesilir ve sert kısımları atılır. ( Elle kesip koparmanızda fayda var çünkü metal değerse acılığı artar. ) Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağına atılır. 1-2 karıştırdıktan sonra sarmaşıklar da eklenir. Kapağını kapatıp sarmaşıkların solması beklenir. 1/2 Su bardağı su eklenir ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine sirkesi dökülür bir iki taşım kaynadıktan sonra kapatılıp servis edilir. (İsteğe göre sirkenin ve suyun ölçüsü arttırılabilir.)





Yorumlar