OTLU BÖREK

İzlemek İçin >> https://youtu.be/iOQfVVwr2ys
Malzemeler:
° 4 Adet Yufka
° 1/2 Kg. Lor
° 1/2 Demet Maydanoz
° 1/2 Demet Isırgan Otu
° 1 TK. Tuz
° 1/2 SB. Ayçiçek Yağı
° 1/2 SB. Zeytin Yağı
° 2 SB. Su

Üzeri İçin:
° 1 Adet Yumurta
° Çörekotu
Yapılışı:
 Otları ufak doğrayıp lorla karıştırıyoruz. (İstediğiniz otları ekleyebilirsiniz.) Yağlar ve suyu bir karıştırma kabında çırpıyoruz. Fırın tepsimizi yağlayıp 1 adet yufka seriyoruz ve kenarlarından dışarıya sarkıtıyoruz. 1 adet yufkayı da iri parçalara ayırıp tepsiye koyuyoruz üzerine yağlı karışımdan kaşık yardımıyla dağıtıyoruz. ( Karışımdan böreğin üzerine de ekliceğimiz için biraz ayırıyoruz.) Otlu lor karışımımızdan yufkanın üzerine dağıtıyoruz. Bu işlerimi son bir yufka kalana kadar tekrar ediyoruz ve en son yufkayı da parçalara bölüp ekledikten sonra tepsiden sarkan yufkaları tepsinin içine katlar gibi ekliyoruz. Kalan karışımın içine bir tane yumurtanın sarısını ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine yarısını ekliyoruz. Böreği kesip dilimlere ayırıp karışımı çekmesi için dinlendiriyoruz ve kalan karışımı da üzerine ilave edip önceden ısıtılmış 200derece fırında üzeri Kızarana kadar pişiriyoruz. Bon appétit.. 
 

Yorumlar