KANDİL SİMİDİ

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun.
Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun..

Malzemeler:
 ° 125 GR. Tereyağı
 ° 1/2 ÇB. Ayçiçek Yağı
 ° 2 YK. Yoğurt
 ° 1 TK. Mahlep
 ° 2 ÇB. Susam
 ° 1 ÇK. Tuz
 ° 1 TK. Şeker
 ° 1 Yumurta (beyazı üzerine) 
 ° 1 TK. Kabartma Tozu
 ° 1 YK. Sirke
 ° 3 SB. Un

Yapılışı:
    Susamımızı bir tencerede tahta kaşık ile karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Kokusu çıktıktan sonra ayrı bir tabağa alın ki tavanın sıcaklığıyla daha da kavrulmasın. Ayrı bir karıştırma kabına ise oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip elimizle karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş eklemek şartıyla unu, kabartma tozu ve mahlebi de ekleyip yoğurmaya başlayalım. 3su bardağı un benim hamuruma yeterli geldi ama yetmezse ele yapışmayan hamur elde edene kadar un eklenebilir. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp minik simit şeklini veriyoruz ve ardından önce yumurta beyazına bulayıp daha sonra kavurduğumuz susama da bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Bu ölçüyle iki tepsi kandil simidi çıkıyor. Önceden ısıttığımız 180° fırında 18-20dk pişirmeniz yeterli. Afiyetle..

Yorumlar