GLUTEN-FREE YULAF TOPLARI

   Sağlıklı atıştırmalıklar gün içinde hepimizin istediği şeylerin başında geliyor. Ama dışarıdan paket bir şey almaktansa evde kendimiz de çok kısa sürede çok leziz sağlıklı atıştırmalık toplar yapabiliriz. Ben glutensiz yapmayı tercih ettim ve kullandığım glutensiz yulaf ve hindistan cevizi ununu sizlere de fikir olması açısından görsel olarak bırakıyorum. 
Malzemeler:
 ° 4 YK. Yulaf
 ° 3 Tane Kuru İncir
 ° 1 YK. Damla Bitter Çikolata
 ° 3 YK. Hindistan Cevizi Unu
 ° 1 ÇK. Tarçın
 ° 1 YK. Keçiboynuzu Pekmezi
 ° 1 ÇB. Süt
    
        İncirleri minik minik doğrayalım. Ardından glutensiz yulafı, tarçın ve bitter çikolatayı da ekleyip karıştıralım. Küçük çay bardağı sütümüzü de ekleyip karıştıralım. Daha sonra hindistan cevizi unumuzu ekliyoruz ve ardından keçiboynuzu pekmezimizi de ekleyip yumuşak hamur elde edelim. Hamurumuzdan minik toplar yapıp yağlı kağıt üzerine dizelim. Önceden ısıttığımız 175° fırında 20dk pişmeye bırakalım. 

Yorumlar