Ekmeekk!! "Ψωμί"

🥖🍞
 Malzemeler:
  ° 8,5 - 9 SB. Un
  ° 2,5 SB. Ilık Su
  ° 1/2 SB. Ilık Süt
  ° 1 Paket İnstant Maya
  ° 3 TK. Toz Şeker
  ° 2 TK. Tuz


    Derin bir yoğurma kabına suyu, sütü, şekeri ve mayayı alıp karıştırıyoruz ki maya aktifleşmeye başlasın diye. Unu azar azar eklemeye başlıyoruz bu arada tuzu da ekleyebiliriz. Unu azar azar ekleyelim çünkü ele yapışmayan bir hamur elde edince yani yeterli gördüğünüz zaman kalan unu şekil verirken kullanırsınız. Yoğurduğumuz hamurumuzu dinlenmesi için 1saat üzerine bez örtüp kapatıyoruz. Bu arada fırınımızı 200° ye ayarlayalım. Daha sonra ekmek hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize istediğimiz ekmek şeklini verip koyuyoruz ve biraz da tepsi mayası alması için bekletiyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımıza ekmeklerimizi veriyoruz ve üzeri renk değiştirip sertleşince çıkarabiliriz bu da yaklaşık 30-35dakika gibi oluyor. Pişen ekmeklerimizi biraz dinlendirip afiyetle yiyebiliriiiizzz. 🥰🥰
💕


Yorumlar