BROWNİ KURABİYE


 Şerfeti için:
 ° 1 SB. Su
 ° 1 SB. Toz Şeker
 Malzemeler:
 ° 1 Yumurta
 ° 1 ÇB. Pudra Şekeri
 ° 125 GR. Tuzsuz Tereyağı
 ° 1 ÇB. Ayçiçek Yağı
 ° 1 Paket Vanilya
 ° 1 Paket Kabartma Tozu
 ° 3 YK. Kakao
 ° 3 SB. + 1 TK. Un
 Yapılışı:
   İlk önce şerbetimizi hazırlamak için su ve şekeri minik bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbeti kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Kurabiye hamurumuz için oda sıcaklığında olan tereyağı, yumurta ve pudra şekerini alıp elimizle karıştırıyoruz. Ardından ayçiçek yağını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Ben unu yavaş yavaş ekledim ve tepeleme 1 tatlı kaşığı daha un ilave ettim. Kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziliyoruz ve önceden ısıttığımız 190° fırında 15-18 dk kontrollü pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcaklıkları gittiğinde kurabiyeleri tek tek şerbete batırıp servis tepsisine alıyoruz daha sonra kalan şerbeti de browni kurabiyelerimizin üzerinde gezdiriyoruz ki iyice çeksinler. Üzerini toz fıstık ya da hindistan ceviziyle istediğimiz gibi süslüyoruz..

Yorumlar