Malzemeler:
5Litre Süt
3YK. İri Kaya Tuzu
1SB. Elma Sirkesi
1YK. Çörek Otu
1YK. Kırmızı Toz Biber(İsteğe bağlı)
Sütü ocağa alıp kaynamaya başlayınca 2 yemek kaşığı kaya tuzunu atıyoruz. 1-2dk karıştırıp 1 su bardağı elma sirkesini ekliyoruz. Yaklaşık 10dk ara ara karıştırıyoruz. Sonra ocağı kapatıp kevgir ile topaklaşan peynirlerimizi ayrı bir süzgecin üzerine koyduğumuz tülün içine alıyoruz. Ve üzerine 1 yemek kaşığı çörek otu ekleyip karıştırıyoruz.
Yaklaşık 1saat bekliyoruz. Ardından istediğimiz şekilde dilimleyip 1litrelik kavanoza sıralıyoruz. Soğumuş peynir altı suyunu kavanoza koyduğumuz peynirlerin üzerine döküyoruz ve 1yemek kaşığı kaya tuzunu da ekliyoruz. İsteğe göre içine 1yemek kaşığı kekik, 1yemek kaşığı toz kırmızı biber eklenebilir,ben sadece kırmızı toz biber ekledim. Kavanozu kapatıp dolaba kaldırıyoruz, peynirin iyice çekmesi için 1-2gün bekleyip ardından tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder