ÇİLEKLİ PUDİNG TADINDA😋😋


      Bunun neresi çilek tadında diyebilirsiniz. :)   Bu karantina gününde kardeşimin canı çilekli puding istediği için e malum dışarıya çıkmakta yasak, ben de abla olarak onun canı ne isterse onu yaratmak durumundayım. :)) Neyse ki aklıma pancar suyu geldi ortaya da çilekli puding görünümlü pancarlı bir muhallebi çıktı. :) Bu arada pancar tadı kesinlikle gelmiyor. 

Malzemeler:

 ° 5 ÇB. Süt
 ° 6 YK. Şeker (Isteğe göre azaltılabilir.) 
 ° 2 YK. Mısır Nişastası
 ° 1 Vanilya
 ° Burçak Bisküvi ( İsteğe göre değişebilir.)
 ° 1 Adet Pancar (Sadece Suyunu Kullanıcağımız için Pancarın Boyutu Önemli Değil.) 
 
  Pancarı soyup 4-5 parçaya kesiyoruz ve bir tencereye su ekleyip kestiğimiz pancarları tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde süt ve şekeri başka tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynama noktasına geldiği zaman minik bir kase içerisine mısır nişastasını koyup üzerine pişen pancarın suyundan iki yemek kaşığı ekliyoruz ve homojen bir karışım olması için önce mısır nişastasını pancar suyunda açıyoruz. Ardından ocakta olan sütümüzün içine ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Burçak bisküvileri de ezip pudingimizi servis edeceğimiz kapların alt kısmına birer kaşık ekliyoruz. Pişen pudingimizi de kaplara bölüştürüp soğuması için bekliyoruz. Soğuyup üzeri kaymak olunca üzerine de bisküvi kırığı ekleyip servis edebiliriz..

Yorumlar