YULAF EZMELİ ŞEKERSİZ MİNİK KURABİYE


Malzemeler:

  • 2 SB. Yulaf Ezmesi
  • 1 Olgun Muz
  • 3 Minik Kivi
  • 1 ÇB. Kuru Üzüm
  • Kavrulmamış Badem (İsteğe Bağlı Ceviz de Eklenebilir.)
  • 1 ÇK. Tarçın
  • 1 ÇK. Zencefil
            




    

        

    Öncelikle olgun muz ve minik kivilerimizi çatal yardımıyla eziyoruz. Ardından 1 çay bardağı kuru üzümü de ekleyip karıştıralım. Badem miktarını yazmadım isteğe bağlı bir miktar bademi rondodan geçirip karışıma ekliyoruz. Tarçın ve toz zencefili de ekleyip karışımdan minik toplar yapıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. İçi yumuşak bir kurabiye elde ediyoruz, daha ince yaparsanız kıyır kıyır da oluyor...




                                                                     bon appetit

Yorumlar