KIRMIZI MERCİMEK KEKİ ( GLUTEN FREE )


Malzemeler:

  • 2 SB. Kırmızı Mercimek ( Bir Gün Önceden Islatılmış)
  • 2 Yumurta
  • 1 SB. Yoğurt
  • 1/2 ÇB. Zeytin Yağı
  • 1-2 Demet Dereotu
  • 1-2 Demet Taze Nane
  • 1-2 Demet Maydanoz
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 3 YK. Lor Peyniri
  • 1 ÇK. Tuz
  • 1 ÇK. Karabiber
  • 1 ÇK. Pul Biber
  • 1 ÇK. Kimyon
  • Susam ya da Çörek Otu
   Kırmızı mercimeği bir gece önceden suda beklettikten sonra blender'dan geçiriyoruz. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp karışıma ekliyoruz. Yoğurt ve yağı da ekledikten sonra yeşilliklerimizi doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. Lor peyniri, baharatlar ve kabartma tozunu da ekleyip yağladığımız fırın kalıbımıza da döküp üzerini susamlarla süslüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
                                                                              
                                                                                                          bon appetit
        

Yorumlar