SALÇALI GLUTENSİZ EKMEK


Malzemeler:


  • Sinangil Ekmek Unu
  • 1 SB. Ilık Su
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 YK. Yoğurt
  • 1 TK. Salça
  • 1 ÇK. Tuz
  • 1 ÇK. Kimyon
  • Minik Minik Doğranmış Hellim Peyniri
  • 1 ÇK. Pul Piber
  • 1 ÇK. Karabiber
  • 1/2 ÇB. Zeytinyağı
Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz. Fırın kalıbımızı yağlıyoruz. Bütün malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur değilde kek karışımı gibi sıvı bir karışım elde ediyoruz. İstenirse içine sarımsak da ilave edilebilir, güzel bir tat verir. Karışımı fırın kabımıza döküp fırına veriyoruz. Kontrollü bir şekilde pişiriyoruzz. Ekmeğin altına vurduğumuzda tok bir ses geliyorsa olmuş demektir.


   


Yorumlar