PASTANE TUZLUSU


Ağızda kıyır kıyır dağılan efsane bir kurabiye bu, tuzlu kurabiye dendi mi ilk akla gelen tariflerimden.

Malzemeler:

  • 250 gr. (2 S.B. Un)
  • 1 Yumurta
  • 150 gr. Oda Sıcaklığında Yumuşamış Tereyağı
  • 7 gr. (1 T.K. Tuz)
  • 14 gr. (1 Y.K. Şeker)

Üzeri İçin:

  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu

Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz. Normal tarifinde margarin kullanılmış fakat kurabiyelerde tereyağı kokusu güzel geldiği için ben tereyağı kullanmayı seçtim. Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, şeker ve tuzu yoğurmaya başlıyoruz. Üzerine unu ilave ederek elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. (Eğer elinize hamur çook yağlı geliyorsa bir tatlı kaşığı daha un eklenebilir.) Hamurumuzdan minik parçalar alarak istediğimiz gibi şekillendiriyoruz ardından yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Bu tariften aslında az çıkıyo malzemeleri ikiye katlayarak daha çok kurabiye yapabilirsiniz. Fırına dizdiğimiz kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp ardından çörek otu ile süsleyip fırına veriyoruz. Kurabiyelerimizin üzerindeki yumurta sarıları kızardığı zaman kurabiyelerimiz pişmiş demektir.



Yorumlar