KURU YEMİŞLİ KURABİYE

Bir Şebnem UYSAL tarifi💜💜

Malzemeler:

  • Kuru İncir
  • Kuru Üzüm
  • Fıstık
  • Tarçın
  • 1/2 SB. Ayçiçek Yağı
  • 1/2 SB. Zeytinyağı
  • 1 SB. Süt
  • 1.5 SB. Şeker
  • 1 Yumurta
  • 1 TK. Soda
  • Aldığı Kadar Un

 Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Ardından Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kuru inciri minik minik doğruyoruz ve kuru üzümlerle beraber hafif unluyoruz. (İstenilen kuru yemişler eklenebilir ceviz, badem gibi) Kalan bütün malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. İstediğimiz kurabiye şekilleri vererek fırın tepsimize sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırınımızda kontrollü olarak pişiriyoruz.


 


Yorumlar