GLUTENSİZ SİMİT


Malzemeler:
•200gr. Glutensiz Un
•20gr. Patates Unu
•1 TK. Tuz
•1 Paket Kuru Maya
•200gr. Su
•3 YK. Pekmez
•2 SB. Su
•Kavrulmuş Susam



   Un, patates unu, maya, tuz ve suyu karıştırıp hamur yapın. Yaptığımız hamuru 4eşit parçaya bölün. Hafif unlu tezgahta elinizle şekillendirin. 2tane sini ince uzun galeta yapar gibi şekillendirin. 2 uzun kuyruk elde edip birbirine dolayın ve en son uçları birleştirin. Bildiğimiz simit şeklini verin. Diğer 2parça hamuru da böyle şekillendirin. Derin bir kasede su ve pekmezi karıştırın. Simitleri bu suya batırın ve 1-2dakika suda bekletin. Pekmezli simitleri başka bir kapta olan kavrulmuş susamlara batırıp bulayın ve fırın tepsisine alın. Yaklaşık 30dakika mayalanması için dinlendirin. Mayalanan simitleri önceden ısıttığımız 200 derece fırında 10-15dakika pişirin. 



Yorumlar