GLUTENSİZ PEKMEZLİ HELVA


Malzemeler:
•2 SB. Mısır Unu
•100gr. Tereyağı
  Şerbeti İçin:
•1 ÇB. Pekmez
•2,5 SB. Su
  Üzeri İçin:
•File Badem
  


  Şerbeti için pekmez ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helva için mısır ununu derin bir tencerede tereyağı ile birlikte rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşım 20dakika kavurun. Mısır unu, yağını bırakmaya başlayınca altını kısın ve soğuyan şerbeti ilave edin. Helva şerbeti tamamen eminceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15dakika kadar dinlendirin. Üzerine file fıstık serpiştirip sıcak servis yapın. 

Parte mia orexi!

Yorumlar