MISIR EKMEĞİ

   



  

 Selamm milleett!! Biliyorsunuz ki doğal ürünler, çapraz birleşme olmadan glutensiz ürünler bulmak bir hayli zor. Mısır öğütülen değirmenlerde sadece mısır öğütüldüğünü bilmek, ve bunun bilincinde sağlıklı ürünler almak çok güzel bir şey. Her zaman her şeyin doğalını arayın ve bulun derim ben. Ben hep mısır ununun paketlenmemiş olanını doğal olanını tercih ederim. Öyle doğal öyle lezzetli öyle güzel bir mısır unu buldum kiii neye eklerseniz ne yaparsanız harika oluyor. Taş değirmende sadece mısır öğütülüyor ve bu glutensiz beslenenler için harika bir şey. Mısır unlarımı aldığım yerin adı Bizim Yayladan.   https://www.instagram.com/bizimyayladan/ 


İnstagramdan, facebooktan açıp inceleyebilirsiniz. Gerçekten çok leziz ürünleri var ve kargonuz geldiğinde içinden tadımlık minnoş sürprizler çıkabiliyoorr. Çiçek bayı ve fıstık ezmesine de bayıldıımm!! 


Malzemeler:
•1 Yumurta
•1,5 SB. Laktozsuz Süt
•1/2 SB. Sıvı Yağ
•3 SB. Mısır Unu
•1 Paket Kabartma Tozu
•Tuz
•Biberiye


    Yumurta ve tuzu çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Mısır unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıbımıza döküp, üzerine biberiyelerden serpiştirebiliriz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar