KEÇİBOYNUZU UNLU (GLUTENSİZ) EKMEK


Malzemeler: 

•3 SB. Sinangil Glutensiz Un
•5 YK. Keçiboynuzu Unu
•1 Yumurta
•2 YK. Zeytinyağı
•2 SB. Ilık Su
•Ceviz
•1 Paket Maya
•Tuz
•Şeker

Yapılışı:
   Unları güzelce bir harmanladıktan sonra yumurtayı, zeytinyağını, mayayı ve ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışan akışkan bir kıvam oluşturuyoruz. Ardından şeker,tuz ve cevizlerimizi de ekleyip yoğuruyoruz ve kalıbımıza alıp mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz. Güzelce mayalandıktan sonra pişmesi için sıcak fırınımıza koyuyoruz. Ben ekmeğimi bu sefer döküm kuzine sobada  yaptığım için alt kısmı bir tık daha kızardı. Elektrikli fırınlarda 35-40 dakika sonra altına vurarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.


Yorumlar