•3 SB. Sinangil Glutensiz Un
•5 YK. Keçiboynuzu Unu
•1 Yumurta
•2 YK. Zeytinyağı
•2 SB. Ilık Su
•2 SB. Ilık Su
•Ceviz
•1 Paket Maya
•1 Paket Maya
•Tuz
•Şeker
Unları güzelce bir harmanladıktan sonra yumurtayı, zeytinyağını, mayayı ve ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışan akışkan bir kıvam oluşturuyoruz. Ardından şeker,tuz ve cevizlerimizi de ekleyip yoğuruyoruz ve kalıbımıza alıp mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz. Güzelce mayalandıktan sonra pişmesi için sıcak fırınımıza koyuyoruz. Ben ekmeğimi bu sefer döküm kuzine sobada yaptığım için alt kısmı bir tık daha kızardı. Elektrikli fırınlarda 35-40 dakika sonra altına vurarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder