GRİSSİNİ (GLUTENSİZ)


Malzemeler:
•1,5 SB. Sinangil Glutensiz Un
•2 ÇK. Tuz
•2 ÇK. Şeker
•1 ÇK. Kabartma Tozu
•1 Yumurta
•1 Yumurta Sarısı (Her bir parçanın üzerine sürmek için)
•75 Gr. Margarin
•1 YK. Su
•Kimyon
•Karabiber + Acı Biber
•Kekik
Yapılışı:
  Yumurta sarısı ve baharatlar hariç diğer malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz. Elde edilen hamuru istediğiniz kadar eşit parçaya bölüyorsunuz. Ben grissini şekli vermeden önce bir kaç tanesini kimyonlu, bir kaç tanesini kekikli ve bazılarını da karabiber + acı biberli yapmak istediğim. siz isterseniz sadece üzerlerine susam da serpebilirsiniz. Grissini şekli verdikten sonra tek tek üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Yorumlar