GLUTENSİZ LİMONLU KEK


Malzemeler:

•2 SB. Mısır Unu
•1 SB. Pirinç Unu
•1 Yumurta
•1 ÇB. Ayçiçek Yağı
•1 SB. Yoğurt
•1 SB. ‘na Yakın Süt
•Kabartma Tozu
•Vanilya
•Limon Esansı
•1/2 SB. Şeker
  
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından ayçiçek yağını ve yoğurdu, sütü de ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra mısır unu, pirinç unu, kabartma tozu, vanilya ve limon esansını da ekleyin dileyenler içine ve üzerine de limon kabuğu da ekleyebilirler. Güzelce kıvam alana kadar çırptıktan sonra yağlanmış kek kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 180derece fırınımızda pişirmeye bıralabiliriz. 40dakika geçtikten sonra kürdan yardımıyla kontrol edebiliriz. 
  


   

Yorumlar