EGE OTLU GİRİT BÖREĞİ

   Girit böreği diyorum çünkü, bizim gibi giritliler hariç kimse dışarda kendiliğinden çıkan ısırgan, ebegümeci, yabani pırasa, gelincik gibi sağlık dolu otlarımızı bilmiyorlar. Yemeği, ekişili salataları olduğu gibi böreği de bir harika oluyor bu otların. Ben denemenizde fayda var derim..
Malzemeler:
•5-6 Taze Yufka
•Arapsaçı Otu
•İğnelik Otu
•Isırgan Otu
•Gelincik Otu
•Ispanak Yaprakları
•Ebegümeci Yaprakları
•Yabani Pırasa
•1 Kg. Lor
•Zeytinyağı
•Süt

Yapılışı:
Otlarımızı küçük küçük doğrayıp lorla harmanlıyoruz. Zeytinyağınla sütü de ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Masanın üzerine serdiğimiz tek kat yufkamızın üzerine zeytinyağlı süt karışımımızdan biraz sürüp uç kısmına otlu karışımımızdan dizip içe doğru kıvırıp yuvarlıyoruz. Tek tek bütün yufkaları bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz üzerine de zeytinyağlı karışımdan serpip fırınımıza veriyoruz. Üzeri kızardığı zaman fırından çıkartabiliriz.




Yorumlar