NOHUT UNU İLE PATATESLİ BİBERİYELİ EKMEK


Malzemeler:

•200gr. Nohut Unu
•50gr. Topyaka Nişastası
•6gr. Xhantan Gum
•250gr. Haşlanmış Patates
•Tuz
•240gr. Ilık Su
•İnstant Maya
•10gr. Bal
•30gr. Zeytinyağı
•2 Dal Biberiye

   Nohut unu, topyaka nişastası, xhantan gum, tuz, rendelenmiş patatesleri ve instant mayayı birbirine harmanlayın. Bal, sıvıyağ ve ılık suyu karıştırın. Karıştırmaya devam ederken kurulara sıvı malzemeyi ekleyin. 1-2dakika karıştırmaya devam edin ve yağlanmış fırın kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180derece fırında 35-40dakika pişirin.


Yorumlar