GLUTENSİZ BEYAZ EKMEK


Malzemeler:

•500gr. Glutensiz Un
•2 Yumurta
•50gr. Zeytinyağı
•15gr. İnstant Maya
•400-450gr. Ilık Su
•10gr. Tuz

  Unu eleyin(ben Sinangil glütensiz unu kullandım) ve instant mayayı unla birlikte harmanlayın. Suyu kontrollü ekleyerek (suyun hepsini birden eklemeyin biraz bırakın ki karışım sert olursa kalanını da eklemek için) bütün malzemeyi mikser kazanına koyun ve yavaş devirde yoğurmaya başlayın. Hamur toplanınca tuzu ekleyin ve 1-2dakika daha yoğurup hamuru yağladığımız fırın kalıbına alın ve hamurun üzerini de biraz yağlayıp streç film ile sarın ve sıcak ortamda mayalanmaya bırakın. Yeteri kadar mayalandıktan sonra elimizi ıslatarak yanlardan hamuru toplamamız gerekiyor ki pişerken daha fazla kabarıp dökülmesin. Önceden ısıttığımız 180derece fırınca 35-40dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp ekmeğimizin içi 190dereceye geldiğinde ekmeğimiz olmuş demektir.





Yorumlar

Yorum Gönder