KURU DOMATESLİ POĞAÇA

Bu aralar kuru domateslere resmen takmış durumdayım. :) Dereotu gibi kuru domatesler de neye eklesen yakışıyor. Ağustos ayı bizim için kuru domates ayı gibi bir şey. En güzeli en sağlıklısı tabiki de güneşte kurutulanlar, fırında da kurutulabiliyor ama bence bu çokta sağlıklı değil. Güneşte kurutulan meyve ve sebzeler yeterli olgunluğa ulaşarak lezzetlerini maksimum seviyede verirler. Böylece vücuda olan faydaları artarken, güneş bu sayede meyve ve sebzelerin içerisindeki sağlıklı gücü ortaya çıkartır.

Malzemeler:

•250gr. Yumuşak Tereyağı
•1 SB. Yoğurt
•1/4 SB. Ayçiçek Yağı
•1 Yumurta
•Tuz
•4-4,5 SB. Un
•1 Paket Kabartma Tozu
•2-3 Demet Dereotu

İç Harcı İçin:
•1.5 SB. Kurutulmuş Domates
•1 ÇB. İri Dövülmüş Ceviz İçi
•2-3 Diş Sarımsak
•2 YK. Zeytinyağı

  1.5 Su bardağı kurutulmuş domatesi sıcak suda 30dk. bekletip suyunu süzün ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış sarımsaklar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip karıştırın.  Ayrı bir kaba 250gr. yumuşak tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, ince kıyılmış dereotu, ayçiçek yağı, yumurtanın akı ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Unu ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın. İstediğimiz hamur kıvamına gelince hamurdan yuvarlak parçalar alıp yuvarlayıp elinizle açın. İçine kuru domatesli karışımdan koyup dikişleyerek kapatın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığımız 160derece fırında 25-26dk. pişirin.





Yorumlar