KURU DOMATESLİ EKŞİ MAYA EKMEĞİ



Malzemeler:

•1,5 SB. Ilık Su
•2 SB. Çavdar Unu
•2,5 SB. Beyaz Un
•2 YK. Zeytinyağı
•Kuru Domates
•Şeker
•Tuz
•Dr.oetker Ekşi Maya
•Ayçekirdeği
  
  Öncelikle kuru domateslerimizi sıcak suda bekletiyoruz. Unları ve ekşi maya toz karışımını harmanlıyoruz. Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Ardından da zeytinyağı, şeker ve tuzu ekliyoruz. Hamur kıvamına getirdiğimizde kuru domatesleri de sıcak sudan çıkartıp hamurumuza ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Üzerini örtüp mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra pişireceğimiz yere alıp ekmek formunu verdikten sonra üzerine biraz su sürüp ayçekirdeğini serpiştirebiliriz. Fırına atmadan 5dk daha öylece mayalandıktan sonra önceden ısıttığımız 190derece fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz. Üzeri kızardıktan sonra bir bıçak yardımıyla altına vurup tok bir ses aldığımızda fırından çıkartabiliriz.



Yorumlar