İNCİRLİ TART



Malzemeler:

-Tart Hamuru İçin:
•1 SB. Un
•Bir Tutam Tuz
•1 SB. Küp Küp Doğranmış Tereyağı
•3-4 YK. Soğuk Su

   Un ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyin ve un gibi olana kadar ufalayın. Un gibi olunca suyu ekleyin ve hamur haline getirin. Streç filme sarıp 30dk buzdolabında bekletin. Hamuru tart kalbına göre açıp yerleştirin ve çatalla üzerine delikler açın. Kabarmasın diye ben üzerine kuru fasülye koydum, siz de nohut ya da fasülye koyabilirsiniz. 40-45dk önceden ısırılmış 170derece fırında 25dakika fasülyeli 15-40dakika fasülyeli pişiriyoruz.


-Kreması İçin:
•3 Yumurta Sarısı
•1 SB. Toz Şeker
•250 ml. Süt
•100 ml. Krema
•25 gr. Un
•Vanilya
  
 Yumurta sarıları, toz şeker ve unu bir yerde çırpın. Sütü, kremayı ve vanilyayı bir yerde ısıtın. Sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyin ve kalan karışımı tekrar tencereye alıp katılaşana kadar karıştırın. Hafif soğuyunca, soğuyan tartın üzerine alıp incirlerle süslüyoruz ama dilediğimiz meyvelerle süsleme yapabiliriz..

Bon Appétit!

Yorumlar