DOLGULU MİNİK KEKÇİKLER


Malzemeler:

•3 Yumurta
•1 SB. Toz Şeker
•1/2 SB. Ayçiçek Yağı
•1 SB. Yoğurt
•3 SB. Un
•1 TK. Vanilya
•2 Paket Kabartma Tozu
•Portakal Kabuğu

Üzeri İçin:

•Pudra Şekeri
•Karamel
•Yaban Mersini Reçeli

      Öncesinde fırını 175dereceye ısıtmaya başlayalım. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Ayçiçek yağını ekleyip çırptıktan sonra karışıma yoğurdu ve vanilyayı da ekleyelim. Ayrı bir yerde un ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş karışıma ekleyelim ve çırpalım. Ardından portakal kabuklarını da ekleyip spatula ile karıştıralım. Benim kullanacağım portakal kabukları kurutulmuş olduğu için ben karışıma ekleyene kadar onları sıcak suda beklettim. Dondurma kaşığı yardımıyla fırın telinin üzerine dizdiğimiz muffin kalıplarımıza bölüştürüp fırına verebiliriz. 15-17dakika piştikten sonra çıkartabiliriz. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkartıp üzerine pudra şekeri serpip dolgusu olarak karamel ve reçel koyabiliriz. Dolguları sayesinde yumuşacık ve içi ıslak ıslak olan keke kimse hayır diyemez sanırım :)





Yorumlar