ÇATLAK KURABİYE

Malzemeler:

•450gr. Mısır Nişastası
•1 ÇB. Pudra Şekeri
•3 Yumurta Sarısı
•250gr. Oda Sıcaklığında Tereyağı
•1 Kabartma Tozu

  

    Pudra şekeri, yumurta sarıları, kabartma tozu ve küp küp kestiğimiz oda sıcaklığındaki tereyağını yoğuruyoruz. Azar azar kontrollü bir şekilde nişastayı eklemeye başlayabiliriz. Nişastayı iyice yedirdikçe ele yapışmayan bir hamur haline gelecek. İstediğimiz kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıdımızın üzerine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Üzeri çatladığı zaman istediğimiz gibi ağzımızda dağılan kurabiyemiz pişmiş demektir ve gluten hassasiyeti olanlar da çatlayan kurabiyemin içinde un olmadığı için rahatlıkla yiyebilirler.



Yorumlar