KUMKUAT REÇELİ

   Narenciyelerin een minnoşu: KUMKUAT!! Kamkat, kumkuat, süs mandalinası gibi adlarla bilinen meyve aslında kabuğuyla birlikte yenmesiyle diğer turunçgillerden ayrılıyor. Diğer turunçgiller gibi o da kocaman bir C vitamini deposu. Küçücük minicik cüssesiyle içinde A, B1, B2, B3 vitaminlerini de yüksek oranda barındırarak bu vitaminlerle sinir sitemimizi güçlendirmede destek oluyor.

Malzemeler:
•1kg. Kumkuat
•4.5 SB. Toz Şeker
•1/2 Limon Suyu
•3 Adet Karanfil

  Kumkuatları yıkayıp temiz bir bezle kurulayın. 1litre suyu kaynamaya bırakın. İsterseniz bütün isterseniz yuvarlak dilimleyerek kumkuatları içine atın. 5dk kaynatıp suyunu süzün. Bu işlemi limon reçelinde de olduğu gibi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir yerde 1litre su ile şekeri kaynatın. İçine karanfilleri atıp 1-2dk kaynadıktan sonra kumkuatları atın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Yarım limonun suyunu sıkıp 1-2dk daha kaynatıp altını kapatın.


Yorumlar