GLUTENSİZ PORTAKALLI CEVİZLİ KEK



Malzemeler:
•1 SB. Glutensiz Un
•1 SB. Karabuğday Unu
•1 SB. Toz Şeker
•1 Portakal
•2 Yumurta
•1 ÇB. Ayçiçek Yağı
•1 SB. Yoğurt
•1 Kabartma Tozu
•1 TK. Vanilya
•1/2 SB. Ceviz İçi

    Öncelikle portakalın suyunu sıkıp kabuklarını ince ince doğrayalım, onlar bir kenarda kalsınlar. Daha sonra yumurta ve şeker beyaz köpük oluşturuncaya kadar 3-4 dakika çırpılır. Ayçiçek yağı, portakalın suyu ve yoğurt da eklenerek bir daha çırpılır. Unlar karışıma elenir ve üzerlerine kabartma tozu, vanilya da eklenerek karıştırılır. Portakal kabukları ve ceviz içini de ekleyerek spatula ile karıştırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirilir.




     Bon Appétit!!

Yorumlar