GLUTENSİZ / KETEN TOHUMLU EKMEK



Malzemeler:
•2 SB. Karabuğday Unu
•1,5 SB. Glutensiz Un
•1/2 SB. Leblebi Unu
•1 Paket Maya
•1 ÇK. Tuz
•4 YK. Sıvıyağ
•1-2 SB. Ilık Su
•Keten Tohumu

Unlarımızı ve mayayı harmanlayıp ılık suyu ekliyoruz. Ardından sıvı yağı da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Bu aşamada tuzu da ekleyebilirsiniz. Eğer suya ihtiyacı varsa su takviyesi yapılabilir çünkü glutensiz unlar daha çok su ister. Hamurumuz ele yapışan bir kıvam aldığında keten tohumunu da ekliyoruz ve ekmeğimizi pişireceğimiz kalıbımıza hamuru koyuyoruz, üzerini nemli bir bezle örterek biraz da olsa mayalanması için yaklaşık 30 dakika bekliyoruz. Mayalanan ekmeğimizin üzerine çizikler atıp önceden ısıttığımız 190 derece fırınımızda pişiriyoruz. Üzeri kızardığı zaman bir spatula yardımıyla üzerine vurup tok bir ses gelince fırından çıkartabiliriz. Fırın telinin üzerinde soğumaya bırakabiliriz.



Yorumlar