DEFNE EKMEĞİ

Malzemeler:
•10Adet Defne Yaprağı (6tanesi ince ince doğranmış)
•1,5 S.B Sıcak Su
•2 S.B Çavdar Unu
•2,5 S.B Beyaz Un
•2 Y.K Zeytinyağı
•2 T.K Toz Şeker
•1/2 T.K Tuz
•Instant Maya
•Haşhaş

1.5 Su bardağı sıcak suyun içinde 4tane defne yaprağımızı demliyoruz. (Su ılınıncaya kadar içinden çıkarmıyoruz.) Unları eleyin ve üzerine mayayı ekleyip harmanlayın. Demlenen ve ılınan suyumuzu harmanladığımız unun içine ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Ardından zeytinyağını, şekeri ve tuzu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Bu aşamada ince ince doğradığımız defne yapraklarını ekleyebiliriz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.(Gerekiyorsa un eklenebilir.) Nemli bir bezle üzerini örterek sıcak ortamda hamur 2katına çıkana kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanmış hamuru ister benim gibi ekmek kabında ya da fırın tepsisinde ekmek formu verip pişirebilirsiniz. İstediğimiz kalıba koyduktan sonra yanlarından biraz(çok az!) gazını alıyoruz ve üzerine çizikler atıyoruz ardından biraz yağ sürüp haşhaşları serpiştiriyoruz. Tekrar üzerini örtüp ikinci fermantasyon için bir 30dakika kadar bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ekmeğimizin olup olmadığını anlamak için daha önceki ekmek tarifimde söylediğim gibi ekmeğin altına ve üzerine vurup dok bir ses gelmesini istiyoruz böylelikle içinin güzelce pişmiş olduğunu anlayabiliriz. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra tel üzerine alabiliriz.




        Bon Appétit!!

Yorumlar