BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI

Malzemeler:
•Kabak Tatlısı
•2PK Eti Burçak
•2Y.K Tereyağı
Kreması için
•1Lt. Süt
•5Y.K Un
•2T.K Vanilya
•1S.B Toz Şeker
•50gr. Tereyağı

   Kapak tatlısını püre haline getirin. Bisküvileri tereyağı ile birlikte rondodan geçirin.
Krema için unu toz şekerle karıştırıp sütünü ilave edin ve ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın.
Un haline gelmiş bisküvileri kelepçeli bir kalının tabanına yayıp bastırarak sıkıştırın.
Bisküvilerin üzerine kremayı ve son olarak da bal kabağı püresini koyup üzerini düzeltin. Buzdolabında krema katılaşana kadar  2-3 saat bekletin sonra kelepçeden çıkartıp süsleyebilirsiniz. ( Kelepçeli kalıp yerine tek tek kavanozlara da yapılabilir. )


Yorumlar