ANNEANNEM'İN ZEYTİNLİ EKMEĞİ

Anneanne elinin lezzeti diye bir şey gerçekten var. Sizde de öyle mi bilmiyorum ama anneannemin yaptığı yemekler olsun böyle ekmekler, kurabiyeler olsun annem ya da teyzem yaptığın da yine güzel oluyor ama anneannemin elinin lezzeti pek bir ayrı oluyor. Onu tutturmak bir hayli zor. Bu zeytinli ekmeği anneannem her toplandığımız zamanda ve torunlarının neredeyse her doğum günlerinde yapmaya çalışırdı, bu lezzeti küçüklüğümüzden beri biliyoruz hep pasta kesildikten sonra tabağa bir dilim pasta bir tane anneannemin mantar kurabiyesi(onun tarifini de yakında vericem :) ) bir dilim de zeytinli ekmekten konulmazsa olmaz. Umarım bizim çok sevdiğimiz anneannemizin zeytinli ekmeğini siz de çok seversiniz.   :)

Malzemeler:
•1kg. Un (Orta Boy Tepsi İçin)
•1 Paket Maya
•1,5 SB. Zeytinyağı
•1,5 SB. Süt
•Aldığı Kadar Su
•Çörek Otu-Susam
  
  
   Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. Normal unla da olabilir tabi biz bugün ekmeğimizi tam buğday unuyla yaptık. Bu aşamada sık sık su ekleyebiliriz. Zeytinli ekmeğin daha iyi olabilmesi için fazla katı olmaması gerekir o yüzden hamuru ele yapışmayan bir kıvam değil de biraz cıvık bırakmalıyız. Hamur istediğimiz kıvama geldiği zaman zeytinlerimizi ekliyoruz. Hamuru pişireceğimiz tepsiyi yağladıktan sonra tepsiye alıyoruz ve üzerini örtüp mayalanması için bekliyoruz. Ekmeğimiz mayalandıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



          Bon Appétit!

Yorumlar