OMLET
Malzemeler:
•3Yemek Kaşığı Sarı Mercimek Unu
•4Yumurta
•1Su Bardağı Sıcak Su
•Tuz ve Karabiber
•1-2Dal Maydanoz
•1-2Dal Dereotu
•1-2Dal Isırgan Otu
•1Adet Yeşil Biber
•1Yemek Kaşığı Tereyağı
Yapışmaz tavaya yağımızı ekledikten sonra iyice ısıtıyoruz ve karışımı düzgün bir şekilde tavaya yayarak döküyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika alt tarafı kahverengi olana kadar pişiriyoruz. Diğer tarafını da spatula ile çevirerek 2 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına alarak mis kokulu mercimek unlu omletimizi sıcak servis ediyoruz..
Bon Appétit!
Patates unu gibi yüksek lif ve protein oranı, yapısı gereği gluten içermemesi, çölyak hastalığı ve buğdaya alerjisi olanların kreplerde, pancakelerde, omletlerde, ekmeklerde kullanabileceği hatta 1kaşık yemeklere çorbalara bile lezzet ve besleyicilik katmak için eklenebilen muhteşem bir un bu sarı mercimek unu. Ben bu sabah kahvaltıda omlet yaptım ve bunu sizinle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
•4Yumurta
•1Su Bardağı Sıcak Su
•Tuz ve Karabiber
•1-2Dal Maydanoz
•1-2Dal Dereotu
•1-2Dal Isırgan Otu
•1Adet Yeşil Biber
•1Yemek Kaşığı Tereyağı
Sarı mercimek ununu bir kaseye koyarak üzerine sıcak suyu ekliyoruz ve suyunu çekip homojen bir krep hamuru olana kadar karıştırıyoruz. Suyu kıvama göre ekleyip azalta da biliriz. Yeşilliklerimizi ve biberimizi de ince ince doğradıktan sonra karışıma ekleyebiliriz. Yumurtaları da tek tek ekleyip karıştırın bu sırada tuzu karabiberi ekleyebilirsiniz.
Bon Appétit!
Yorumlar
Yorum Gönder