HELLİM PEYNİRLİ, KURUTULMUŞ DOMATESLİ KEEEK!

Hellim peynirini bilen bilir Kıbrıs peyniri ya da kızaran peynir olarak geçer. Kıbrıs'ta neredeyse yediğim bütün yemeklerin içinde minik minik doğranmış hellim peyniri vardı. Bizim evde de fırın yemeklerinin içine minik minik eklenir ya da kahvaltıda kızartılır gerçekten biz çok severek tüketiyoruz, ben de yakın zamanda Kıbrıs'a gittiğim için gelirken bir sürü hellim peyniri aldım. Burada tuzsuz Hellim Peyniri bulamıyorum. Aslında bu tarifi bir çok peynirle denedim hepsi muhteşem oluyor ama bugün hellim peynirli olanını yaptım ve sizlerle de bunu paylaşmak istedim. Eğer hellimin o diri yapısını sevmiyorsanız sizde başka peynirlerle deneyebilirsiniz hepsi benim çok hoşuma gitti sadece kaşar peynir ve cheddar peynirli olanı sıcakken tüketilirse daha güzel oluyor.

Malzemeler:
•1S.B Doğranmış Hellim Peyniri
•3Yumurta
•150gr. Yoğurt
•100ml. Zaytinyağı
•200gr. Un
•Yarım S.B Doğranmış Kuru Domates
•1Adet Kabartma Tozu
•4-5Dal Dereotu
•Tuz ve Karabiber

Öncelikle fırınımızı 180derecede ısıtmaya başlıyoruz. Dereotunu ince ince doğrayın. Yumurtaları mikserle yoğunlaşıp kabarana kadar çırpın. Yoğurdu ve zeytinyağını (zeytinyağı kokusunu sevmiyorsanız ayçiçek yağı da kullanılabilir) kabarmış yumurtaya ekleyin ve çırpın. Ardından unu ve kabartma tozunu da ekleyin. Kalan bütün malzemeyi de ekleyerek spatula ile karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180derece fırınımızda 25-30dakika pişiriyoruz, pişip pişmediğini anlamak için ortasına tahta! bıçak batırarak kontrol edin.






Yorumlar