İsmi New York'taki Banana Pudding'iyle meşhur Magnolia Bakery'den geliyor. Yerine gidip yeme şansım henüz olmadı ama araştırmalarıma göre Banana Pudding'in tadına en yakınını CookShop yapıyor. Bisküvi olarak Bebe Bisküvisi ve Eti Burçak kullanılıyor meyve olarakta muz, çilek, kivi ayrıca nutella ve oreo bisküvisiyle olanlarını da tattım. Ben kendi zevkime göre magnolia pudinge en yakışan meyvenin muz ve en yakışan bisküvinin Bebe Bisküvisi olduğunu düşünüyorum. Bu tarifi Mutfak Sanatları Akademisi'nde öğrendim benim çok kolayıma geldi en sevdiğim tatlı da magnolia olunca her aklıma estikçe yapıyorum.
Malzemeler:
•350gr. Süt
•50gr. Toz Şeker
•3Yumurta Sarısı
•15gr. Nişasta
•35gr. Un
•30gr. Tereyağı
•Vanilya
•200ml. Krem Şanti
•Muz
•Bebe Bisküvisi
Süt ve vanilyayı ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları biraz köpürüp hafif beyazlaşınca içine un ve nişastayı ekleyip çırpıyoruz. Karışımı karıştırırken bir yandan da 1kepçe ısınan sütten ekleyin. Temperleme işlemini uygulayın. Süt bitene kadar buna devam edin. Karışımı tekrar ocağa alın ve karışım yoğunlaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını içine atıp eriyene kadar karıştırın. (Bu ona parlaklık verecek.) Üzeri kuruyup kabuk yapmaması için ben üzerine streç film sarıp öyle soğutuyorum. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı dolaptan alıp mikserle 2-3dakika çırpın. Ardından kremayla hazırladığımız krem şantiyi de 2-3dakika çırpın. (Sıvı krem şantiyle olması daha iyi ama ben elimde sıvı krem şanti olmadığı zaman toz krem şantiyle de yapıyorum.) İstediğiniz gibi bisküvi ve muz ile süsleme yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder