Burnunuza o güzel mis gibi badem kokusu gelmiştir umarım. Badem sütü her şeye güzellik kattığı gibi bu keke de ayrı bir tat katıyor.
İyi Bir Kek İçin Önemli Püf Noktaları:
*Gerekli tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
*Kek harcını bekletmeden kalıba dökmeniz önemli bir diğer detay.
*Kekinizin dilediğiniz gibi kabarması için şekerin tamamen erimiş ve yumurtayla köpük olana kadar çırpılması gerekir.
*Un, karbonat gibi tozları hafifçe elemek gerekir.
*Fırın daima karışıma başlamadan önce açılmalıdır.
*İlk 20dk fırının kapağını kesinlikke açılmamalıdır.
U
•3S.B+1Y.K Un
•2Kabartma Tozu
•Bir Çimdik Tuz
•1/2S.B Sıvı Yağ
•1.5S.B Toz Şeker
•Vanilya
•4Yumurta
•1S.B Badem Sütü
•1Paket Vanilyalı Custard Sos
•Damla Çikolata
Kek kalıbınızı yağlayın. (Bu işlemi önceden yapın ki daha sonra karışımı bekletmeden fırına atmanız için) Sıvı yağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker olmak şartıyla bir yandan çırparak ekleyin. Sütü ekleyip çırptıktan sonra da un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın en son damla çikolataları ekleyin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kekimiz soğuduktan sonra ben vanilyalı muhallebiyi üzerine sürdüm ama dilimlere de sürülebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder